Tiny Hand With Heart

Storytime - Min mage styr mitt liv

I den stora delen av mitt liv har jag haft bekymmer med min mage! Drygt värre! När jag var bebis blev jag inlagd för jag vägrade att äta. När jag var barn åt jag normalt fast jag hade inåtmage. Från och med i tonåren fick jag knappt ner maten. Vägde mellan 42 - 49 kg. Tror det var dels ångesten som satt sig i magen. Kan fortfarande känna av det sen jag gick upp i vikt av medicinerna men inte lika ofta vilket är positivt. När jag var väldigt smal hade jag bekymmer med att få ner maten varje dag i stort sätt. Kunde ofta vara två gafflar mat sedan fick jag verkligen inte ner mer. Det roliga var att jag kände mig varken yr eller svimmig av mig och jag darrade aldrig av hunger. Kunde äta hur mycket choklad och sånt som helst utan att jag gick upp. Men när jag gick upp 20 kg för 7 år sedan blev allt tvärtom - väldigt lätt att gå upp och svårt och kämpigt att gå ner, äter från normalmycket till mycket mat förutom ibland när jag får svårt att få ner maten, blir yr samt darrig om jag inte äter. 
 
I flera år har jag känt mig mer gasig än vanligt och för några år sedan kom det bekymret med magen att jag fick väldigt bråttom till toan för nr 2 samt får kraftiga smärtor mellan bröstkorgen och naveln då jag mår riktigt dåligt. Kvittar hur hårt jag än håller mig så kommer det ändå ut. Försöker vara ute på ställen där det finns en toa i närheten för annars blir det bara sååå jobbigt! Oftast blir det akut efter jag har ätit nånting och precis innan jag ska ut så kommer jag för sent till saker och ting. Kan även vara hård i magen och om jag då har ont i magen blir det väldigt jobbigt för då kommer illamåendet också. Toabesöket tar oftast en halvtimme oavsett om jag är hård eller tvärtom. Tråkigt för vänner att behöva vänta på en och jobbigt för mig när vänner inte förstår och stressar mig! För några månader sedan fick jag en akuttid till doktorn och hon trodde att jag hade IBS och det tror jag också för jag känner igen mig precis i varje punkt av alla symtomen som IBS har! Fick mediciner mot både smärtan och tarmarna men det hjälper inte alltid. 
 
Jag i rosa 2009 

Kategori: / Storytime / Öppnar mitt hjärta /

Jenni Lenita

Publicerad 2017-06-30 08:40:58

Åh så tråkigt att höra :/ Det är något du kanske borde få en riktig undersökning på, vad är grunden till din smärta och vad utlöser det.

Jag har själv problem med min mage då och då men det kommer oftast då jag har ätit kolhydrater/ socker men också om jag har överätit, dvs ätit när jag inte är hungrig och bara för att man är sugen typ.

Låter otroligt tråkigt att det styr ditt liv, tycker att du borde få en rejäl undersökning så du slipper ha ont och ha dessa problem <3

Svar: Ja, jag borde det! Men är väldigt rädd för sättet man undersöks på, är mer känslig än vanligt =(
sannasimages.blogg.se

annelie

Publicerad 2017-06-30 11:18:03

gå till en läkare

Svar: Förlåt om du tog illa upp av min kommentar! <3 Försökte bara rätta och hjälpa dig <3. Men jag tycker du borde gå till en läkare med din anorexia och få det bekräftat så du får hjälp i god tid ;)
sannasimages.blogg.se

Jenni Lenita

Publicerad 2017-06-30 13:37:08

Ojdå :( Men jag lovar att det blir bra och det viktigaste är ju att du mår bra och kan leva ditt liv fullt ut <3

Svar: Ja precis =)
sannasimages.blogg.se

Carina

Publicerad 2017-06-30 16:54:12

Ja IBS och gluten är nog vanligt idag. Viktigt att få behandling mot det.Är man glutentolerant så ska man har glutenftitt. Hoppas att du kommer bli bättre med magen. Kram

Svar: Ja precis, det är det! Ja, det får man hoppas på, för detta är verkligen inte roligt! Kram
sannasimages.blogg.se

Våga öppna ditt hjärta Anonyma kommentarer utan att jag vet vem det är och efterblivna kommentarer publiceras ej! Man får ju naturligtvis kommentera sina åsikter samt vad man tycker men då måste man stå för det också med att skriva sitt namn samt sin bloggadress om man har en sådan. Denna bloggen är för fin för fula kommentarer ツ. Tänk på att du alltid lämnar en IP-adress efter dig.
Publiceras ej