Tiny Hand With Heart

Storytime - Min mage styr mitt liv

I den stora delen av mitt liv har jag haft bekymmer med min mage! Drygt värre! När jag var bebis blev jag inlagd för jag vägrade att äta. När jag var barn åt jag normalt fast jag hade inåtmage. Från och med i tonåren fick jag knappt ner maten. Vägde mellan 42 - 49 kg. Tror det var dels ångesten som satt sig i magen. Kan fortfarande känna av det sen jag gick upp i vikt av medicinerna men inte lika ofta vilket är positivt. När jag var väldigt smal hade jag bekymmer med att få ner maten varje dag i stort sätt. Kunde ofta vara två gafflar mat sedan fick jag verkligen inte ner mer. Det roliga var att jag kände mig varken yr eller svimmig av mig och jag darrade aldrig av hunger. Kunde äta hur mycket choklad och sånt som helst utan att jag gick upp. Men när jag gick upp 20 kg för 7 år sedan blev allt tvärtom - väldigt lätt att gå upp och svårt och kämpigt att gå ner, äter från normalmycket till mycket mat förutom ibland när jag får svårt att få ner maten, blir yr samt darrig om jag inte äter. 
 
I flera år har jag känt mig mer gasig än vanligt och för några år sedan kom det bekymret med magen att jag fick väldigt bråttom till toan för nr 2 samt får kraftiga smärtor mellan bröstkorgen och naveln då jag mår riktigt dåligt. Kvittar hur hårt jag än håller mig så kommer det ändå ut. Försöker vara ute på ställen där det finns en toa i närheten för annars blir det bara sååå jobbigt! Oftast blir det akut efter jag har ätit nånting och precis innan jag ska ut så kommer jag för sent till saker och ting. Kan även vara hård i magen och om jag då har ont i magen blir det väldigt jobbigt för då kommer illamåendet också. Toabesöket tar oftast en halvtimme oavsett om jag är hård eller tvärtom. Tråkigt för vänner att behöva vänta på en och jobbigt för mig när vänner inte förstår och stressar mig! För några månader sedan fick jag en akuttid till doktorn och hon trodde att jag hade IBS och det tror jag också för jag känner igen mig precis i varje punkt av alla symtomen som IBS har! Fick mediciner mot både smärtan och tarmarna men det hjälper inte alltid. 
 
Jag i rosa 2009 

4 KOMMENTARER
Kategori: / Storytime / Öppnar mitt hjärta /

Ribban med Leo - Del 1

Hade man en NICE dag med Leo på Ribban igår trots blåsten! Men vi hade tur med vädret för förra gången vi träffades regnade det =(. Så då blev Emporia istället. Vi pratade, fotograferade - var ju tvungen att testa mitt nya objektiv! Grillade korv samt hamburgare och matade fåglarna med lite korvbröd som blev över. Innan vi kom på att vi kunde grilla korv i gräset hann vi tända grillen i sanden så man fick sand som krydda av blåsten, haha. Blev glass till efterrätt, mjukglass i bägare för min del med chokladströssel som vanligt 😋
 

1 KOMMENTARER
Kategori: / Natur & djur - Malmö /

Intervju och mitt efterlängtade objektiv

Dagens uppstigning: Strax innan 11:00.
Dagens väder: Soool 
 
Dagens händelse: Intervju på Handkraft som inte tog längre än 20 min. Hoppas nu det finns plats i den inriktningen som jag är intresserad av! 😁✊ De sju inriktningarna är cykelverkstad, kopiering, paketering/montering, ramverkstad, snickeri, textil och kök. Valde textil bl.a. De skulle ringa mig sen i dagarna här. Hade lite ångest och rädsla igår för hur jag skulle komma dit! Sökte på skånetafiken och då kom det upp först 6:an till Värnhem och byte till 31:an samt gå resten av biten sen. Jag sökte sedan från Värnhem till Handkraft för det var den biten jag kände mig så osäker på och då kom det upp bara 6:an. Så alltså 6:an körde verkligen hela vägen och stannade precis utanför Handkraft över vägen, haha sååå skrattretande! 
 
Efter intervjun tog jag bussen till Värnhem och gick till Scandinavian Photo och köpte mitt efterlängtade objektiv, 18mm - 300mm. Passade på att köpa ett filter till den också vilket var välbehövligt då jag inte hade något. Köpte även ett extra batteri till kameran. 
 
Dagens outfit: Ljusbeige klänning med blommor på samt svarta tights. 
Dagens smink: Det naturliga d.v.s inget. 
Dagens frisyr: Svans. 
 
Dagens mående: Ok. 
Dagens bästa: Helt klart objektiveeeet! 😃
Dagens sämsta: -
 

1 KOMMENTARER
Kategori: / Dagens /